Voorbeelden

Mijn voorbeelden en inspiratie

Hieronder probeer ik via voorbeelden mijn inspiratie te vertellen.

Proces

Ken je dat? Die personen die het eten op hun bord fotograferen? Heel mooi natuurlijk en een super compliment voor de kok… maar je ziet niet met welke passie het gerecht zelf is gemaakt. 

Ik vind het gaaf om dat soort processen in beeld te brengen. Bij een restaurant is het gerecht het eindproduct wat de klant fotografeert, bij een meubelmaker is het een meubel waar een foto van wordt gemaakt. Maar hoe komen die producten tot stand? Iemand maakt dat gerecht met passie; iemand maakt dat meubel met passie! Dat vind ik mooi om in beeld te brengen.

Je ziet echt hoe een product tot stand komt en dat wil jij graag delen met je publiek en klanten. Jouw vakmanschap maakt jouw bedrijf uniek! Dat is weer een inspiratie voor mij!

Lokatie

Een kantoor omgeving. Heel lastig om de processen binnen een kantoor omgeving in beeld te brengen. Helaas kan ik van de shoot waar deze voorbeeldfoto bij hoort niet meer laten zien wegens privacy regels.

In een kantoor gaat het namelijk om de mensen die met elkaar samenwerken en om de sfeer. Echter in een kantoor omgeving is mijn camera juist een element die de sfeer doet veranderen. Mensen letten toch op de camera.
Met een lange lens (zoomlens) zit ik niet bij de personen dichtbij, waardoor personen de camera niet direct zien. Hierdoor gaan ze minder acteren en vang je de echte samenwerking tussen die mensen.

Omgeving

Een voorbeeld van een industriële omgeving. Deze leent zich heel goed voor een long exposure selfie. Processen gebeuren overal en de mensen staan in het middelpunt. Schitterend om dat te kunnen laten zien!
Hier heb ik ter inspiratie mijzelf in zo een shot gezet.

Met zo een foto zie je het product, de persoon om wie het gaat en de drukte van het bedrijf er omheen. Je ziet op deze foto bijvoorbeeld nog drie mensen die gewoon lekker door het shot heen lopen. Dat maakt niet uit, sterker nog: Ik moedig mensen aan om door het beeld heen te lopen!

Een panorama foto: Een uitdaging om te maken, maar heeft wel een supermooi effect. Je kan dit inzetten om een bedrijfsproces in beeld te brengen of, zoals ikzelf hieronder heb gedaan, in beeld brengen waar je allemaal mee bezig bent. 
In dit voorbeeld zie je mij in mijn kantoor waar ik links een opdracht uitwerk op de PC, in het midden een belletje heb met een klant en rechts mijn fototas klaarmaak voor de volgende fotoshoot.

Eventueel snij ik het panorama weer in drie stukken om bijvoorbeeld op Instagram een mooi geheel te vormen.
Zie voor een voorbeeld hiervan mijn eigen Instagram account of dit Instagram account

Benieuwd naar verschillende soorten shoots naar aanleiding van mijn voorbeelden en inspiratie?

Jouw verhaal is als geen ander. 
Dat wil ik graag voor je vastleggen! Kijk daarom hier wat er mogelijk is voor jou

Verschillende mogelijkheden