Over mij

Hoi, ik ben Eelco Bakker

Voor meer dan 20 jaar is fotografie een hobby van me geweest. Dit deed ik naast mijn gewone werk als luchtvaart specialist en vooral voor mezelf. In die hobby-jaren heb ik me vooral gericht op landschapsfotografie, zowel stads- als natuur landschappen en heb de kneepjes van het fotografie vak geleerd van experts uit binnen- en buitenland.

Mijn gewone baan brengt mij over de vloer bij een heleboel bedrijven in binnen- en buitenland. Ik adviseer dan over hoe die bedrijven hun bedrijfsprocessen (beter) kunnen inrichten. De focus ligt vaak op het eindproduct. Maar dat eindproduct komt er niet vanzelf. In die bedrijven zie ik een hoop mensen die vol met passie hun beroep uitvoeren om met z’n allen dat eindproduct te leveren aan de klant. Via die processen waarover ik adviseer.

Die passie van die medewerkers en hun vakbekwaamheid wordt in mijn ogen te weinig belicht. Zoals ik al zei: De focus ligt op het eindproduct. Maar juist die betrokkenheid, juist die passie en juist die vakbekwaamheid maakt het eindproduct. Wellicht kan je zeggen dat dan de ziel van het product wordt gecreëerd!

Sunrise over a meadow in Holland showing a fence.

In 2022 kwam ik erachter dat ik over bedrijfsprocessen advies wil geven, maar ook die processen in beeld wil brengen! Want het verhaal achter een bedrijfsproces of een product is minstens even belangrijk als het eindproduct zelf. 

Dit is mede gedreven door het feit dat klanten  tegenwoordig steeds vaker een verbinding zoeken met het product dat ze kopen. Als deze klanten zien welke passie jij of jouw medewerkers in het eindproduct investeren, dan zijn klanten eerder geneigd om jouw product meer zelf te kopen, maar ook aan anderen aanbevelen!

Dat is toch gaaf! 
En dat noem ik: Jouw verhaal in beeld brengen!

Hoe ik te werk ga

Natuurlijk heb ik zelf ook een proces uitgedacht hoe jij en ik samen aan het werk gaan om jou en je bedrijf authentiek in beeld te brengen.

1

Intake

Zoals altijd met een proces: Eerst moet je het leren kennen!
Tijdens het intake gesprek bepalen we samen wat je in beeld wil brengen. Altijd met het oog op waar je de foto’s voor wilt gebruiken. Na het intake gesprek doe ik een voorstel voor de shoot zelf. Dit gesprek vindt vaak minstens een week vóór de shoot plaats, maar kan natuurlijk ook vlak voor de shoot plaatsvinden.

Het intake gesprek is een investering van ons beiden qua tijd en energie. Ik reken hier enkel de reiskosten voor.

2

De shoot

En dan… tijd voor de shoot! Altijd spannend!
Maar, de shoot wil ik altijd doen in jouw omgeving, de omgeving van je bedrijf of een andere omgeving waar jij je ’empowered’ voelt om je verhaal in beeld te laten brengen. 
De shoot neemt gemiddeld 1 a 2 uur in beslag. Samen bepalen we waar we ons op focussen. Wellicht is dat een ‘hero-shot’ van jou of van een werknemer om de trots te laten zien. Of wellicht een ‘long-exposure-selfie’ die de dynamiek van het bedrijf in beeld brengt. 

3

Het resultaat

Na de shoot zal ik de foto’s verwerken en ‘ontwikkelen’. Wellicht heb je een bepaalde stijl die je wilt uitdragen en ik kan verwerken in de foto’s. Of wellicht mogen er bepaalde zaken niet (herkenbaar) op de uiteindelijke foto staan. En wellicht zal ik enkele foto’s samenvoegen om het juiste effect te behalen, zoals ‘focus stacking’ of panorama shoots.
Het resultaat deel ik binnen twee weken met je. Dit zijn minstens 20 foto’s en natuurlijk zit hier nog een iteratie slag op om de puntjes op de i te zetten.

Deze apparatuur stelt mij in staat om jouw verhaal in beeld te brengen

Voorbeelden?

Voorbeelden

Neem een kijkje bij mijn voorbeeld shoots!